Zagrebačko izaslanstvo u Pittsburghu

Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem doputovalo je u petak iz Washingtona u Pittsburgh gdje ih je dočekao predsjednik Hrvatske bratske zajednice Bernard Luketich, priopćeno je iz ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Suradnja dvaju gradova koje od 1980. veže i povelja o prijateljstvu, gradski problemi i planiranje grada najvažnije su teme o kojima su, u odsutnosti gradonačelnika Boba O'Connora, razgovarali s gospođom B.J. Leber, šeficom ureda gradonačelnika i g. Denisom J. Reganom, izvršnim direktorom za međunarodne odnose Grada Pittsburgha.

Nakon posjeta Mate Mikića, bivšeg predsjednika Skupštine Grada Zagreba krajem 80-tih, ovo je prvi posjet nekog zagrebačkog gradonačelnika Pittsburghu. Dogovoreno je da se suradnja intenzivira te da delegacija Grada Pittsburgha uskoro posjeti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Domaćini su za goste organizirali i obilazak jednog novog naselja u Pittsburghu koje je niklo na mjestu gdje se ranije deponirao otpad iz brojnih željezara.

Gradonačelnik Bandić posjetio je danas i Hrvatsku bratsku zajednicu gdje se sastao sa njenim predsjednikom Bernardom M. Luketichom i brojnim hrvatskim iseljenicima, a zagrebačka delegacija u subotu odlazi u Toronto, gdje će, između ostalog, u Kanadsko-hrvatskoj komori prezentirati zagrebačku strategiju.

(Hina) xpp ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara