Zagrebačko poglavarstvo: Dovršiti gradnju maksimirskog stadiona

ZAGREBAČKO gradsko poglavarstvo osnovat će dva povjerenstva kojima je zadaća obaviti poslove za završetak maksimirskog stadiona, zaključeno je na današnjoj sjednici.

Planirana vrijednost nabave za radove na izgradnji sjeverne tribine maksimirskog stadiona je 48 milijuna kuna, a za uslugu nadzora nad tim radovima planirana nabavna vrijednost iznosi dva milijuna kuna. Voditeljem obaju povjerenstava imenovan je Žarko Maričić, a članovima Srećko Ferenčak, Božica Haubrih Rogoz, Mario Kuzele i Zlata Pilepić.

Grad Zagreb je u obnovu stadiona do sada uložio 355 milijuna kuna, a ove se godine iz gradskog proračuna planira izdvojiti još 50 milijuna kuna.

Maksimirski stadion prošlog je tjedna obišla i zagrebačka gradonačelnica koja je tada izjavila da se "započeta investicija mora i dovršiti", a njezin zamjenik Stipe Tojčić pridodao da je to nužno, jer su nedovršene investicije najskuplje.

Dovršetak stadiona planiran je u dvije faze s time da bi se u prvoj dovršile sjeverna i zapadna tribina, odnosno poslovni prostori do proljeća iduće godine. Tako bi se dio kredita koji bi uzeli za tu svrhu mogao vraćati kroz najam tih poslovnih prostora, budući da se za to predviđa utrošiti 155 milijuna kuna. Još 70 milijuna bit će potrebno za drugu fazu tj. izdizanje samog centralnog terena i atletske staze te izgradnju podzemnih garaža s oko 600 parkirnih mjesta. Na novim tribinama bit će 44.000 sjedećih mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavarstvo je na današnjoj sjednici imenovalo Povjerenstvo za provedbu i praćenje akcije "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar Hrvatske" u okviru koje će se prodajom kupona prikupljati dobrovoljni prilozi za razminiranje, a u njoj će sudjelovati gradski zastupnici i članovi Poglavarstva.

Članove Poglavarstva jagodama je počastila Udruga proizvođača jagoda Grada Zagreba u znak zahvalnosti na petogodišnjem pokroviteljstvu.

Na zagrebačkom području 49 obitelji bavi se uzgojem jagoda i proizvode oko 40 posto ukupne hrvatske proizvodnje.

(Hina) dm sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara