Zagrebu: 3. hrvatski triennale akvarela

Nakon Karlovca i Slavonskog Broda večeras je u Galeriji "Zvonimir" u Zagrebu otvoren 3. hrvatski triennale akvarela koji je okupio 126 umjetnika.

Tu likovnu priredbu organizirala su poglavarstva gradova Karlovca i Slavonskog Brod te Karlovačke županije uz novčanu potporu Ministarstva kulture. Veliku nagradu Triennala dobio je slikar i kipar Vasko Lipovac, nagradu grada Karlovca slikar Zlatko Keser i Slavonskog Broda Danijel Žapčić.

Povjesničarke umjetnosti Daina Glavočić i Margarita Sveštarov-Šimat, članice Odbora za izbor djela i nagrade Triennala, u predgovoru kataloga izložbe istaknule su kako je ovogodišnji odziv umjetnika na natječaj za sudjelovanje na Triennalu pokazao da je akvarelni medij za umjetnike sačuvao poticajni impuls.

U predgovoru se ističe kako su sačuvane osnovne značajke toga likovnog medija te da ne treba sumnjati u poticajnu ulogu te priredbe za tehniku akvarela, ističe se uz ostalo u predgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako bi se održala razina i vrsnoća izložbe, organizatori su kao i na prijašnjim izložbama pozvali ugledne hrvatske umjetnike akvareliste, od kojih su se odazvala 32, a na javni natječaj 263 autora s gotovo 800 radova, a za izložbu je odabrano 126 autora i 196 radova.

Izložba je otvorena do 28. siječnja 2005.

U Karlovcu je bila otvorena od lipnja do rujna, a u Slavonskom Brodu u listopadu i studenom.

(Hina) xatod yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara