Zagrepčani u četvrtak na Kajzerici prosvjeduju za vrtić i školu

Tekst: F.M.
Foto: Arhiva


INICIJATIVA građana zagrebačke četvrti Kajzerica za izgradnju škole i vrtića nastavlja se skupom potpore koji će se održati u četvrtak, 10. lipnja, s početkom u 18 sati. 

"Nakon što smo predali peticiju s 560 potpisa Gradskom uredu za obrazovanje, njihov odgovor niti nakon mjesec dana još uvijek nismo dobili. Čini se da su potrebe i želje stanovnika grada Zagreba političarima na posljednjem mjestu, osim ako se ne radi o izbornoj godini - kada obećanja nikada ne manjka", navodi se u priopćenju medijima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Da djeca ne moraju pješačiti u okolne četvrti

"Upravo stoga u tjednu kada završava još jedna školska godina u kojoj su učenici s Kajzerice morali pješačiti u Osnovne škole obližnjih kvartova odlučili smo se organizirati javni prosvjed", navode inicijatori i dodaju kako im je cilj nam "još jednom skrenuti pozornost na potrebe kvarta koji svakim danom postaje sve veći" i "u kojem žive uglavnom mlade obitelji s predškolskom i školskom djecom za koje nema mjesta u vrtićima i školama".

Na prosvjedu će djeca svoju buduću školu i vrtić crtati na papirima, koje će se kasnije poslati na adrese u Gradsko poglavarstvo. 

Inicijatori pozivaju sve zainteresirane građane na dječje igralište u Bencekovićevoj ulici u Zagrebu, kako bi pružili potporu inicijativi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara