Zagrepčanin 16. put zaustavljen pijan za volanom

U samo nekoliko godina jedan je tridesetogodišnji Zagrepčanin 16 puta uhvaćen pijan za volanom, no kako mu ljubav prema kapljici nije jedina prometna mana, u svom je sedmogodišnjem vozačkom stažu skupio 30 kaznenih bodova, a vozačka mu je dozvola oduzimana 29 puta, doznaje se u policiji.

Ovaj gradski prometni "rekorder" po 16. je put pijan zatečen u svom automobilu u subotu, 15. ožujka, tijekom redovite policijske akcije kontrole alkohola u prometu, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Nakon što su ga policajci zaustavili odbio je alkotest, a vozačku dozvolu nije im mogao pokazati jer mu je već ranije oduzeta.

Zbog učestalih prometnih prekršaja taj je vozač prije nekoliko godina bio upućen i na ponovno polaganje vozačkog ispita, te na liječnički pregled, s kojeg se morao vratiti s ovjerenom potvrdom da nije alkoholičar. Nakon ponavljanja vozačkog ispita oprošteno mu je ranije prikupljenih 15 kaznenih bodova, ali je oproštene bodove vrlo brzo nadoknadio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom vikenda policija je testirala 1.653 osobe, a njih 162 imalo je nedopuštenu količinu alkohola u krvi ili je odbilo alkotestiranje.

Osam pijanih vozača imalo je više od dva promila alkohola, a rekorder s 2,38 promila bio je 48-godišnji muškarac zaustavljen u Zaprešiću.

Među 11 alkoholiziranih pripadnica ljepšeg spola s 1,85 promila prednjačila je 29-godišnja vozačica iz Velike Gorice, izvijestila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara