Zagrepčanin pomagao ilegalcima iz Albanije u prelasku granice

POLICIJSKI službenici PP Jastrebarsko dovršili su kriminalističku obradu nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Osnovano se sumnja da je 28-godišnjak s nepoznatim muškarcem u kolovozu 2007. organizirao prihvat četvorice državljana Albanije, troje u dobi od 17 i jednog u dobi od 23 godine, koji su u Hrvatsku ilegalno došli nepoznatim pravcima preko Crne Gore.

Policija navodi kako su ih smjestili na nepoznatoj adresi u Zagrebu, a potom je 20. kolovoza nepoznati muškarac organizirao prijevoz navedenih albanskih državljana, tako što ih je 28-godišnjak za 1000 kuna trebao u svom osobnom automobilu marke Škoda Felicia, zagrebačkih registracijskih oznaka, dovesti do granice sa Slovenijom. Tamo ih je na području Žumberačkog gorja trebala preuzeti nepoznata osoba i ilegalno ih prebaciti u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albanske državljane i 28-godišnjaka zatekli su policijski službenici PP Jastrebarsko oko 14.45 sati kod mjesta Grič, općina Žumberak, u neposrednoj blizini granične crte.

Osumnjičeni 28-godišnjak je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara