zahtjev za uvećanje plaća u školstvu na područjima od posebne državne skrbi

Hrvatski školski sindikat ´Preporod´ smatra neprihvatljivom i za hrvatske interese štetnom zakonsku promjenu kojom se zaposlenicima u područjima od posebne državne skrbi ukida pravo na mjesečne odbitke za obračun poreza na dohodak.

Tom mjerom će se plaća, po ocjeni tog sindikata, smanjiti za oko 10 posto što će još više otežati ionako nezavidne uvjete života u tim dijelovima Hrvatske.

Ukidanje mjesečnih odbitaka za obračun poreza na dohodak posebno će pogoditi zaposlene u osnovnim i srednjim školama i potaknuti iseljavanje, što će još više pogoršati ionako nezadovoljavajuću stručnu zastupljenost u mnogim školama u tim krajevima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici na vlasti, kako napominje ´Preporod´, očito ne znaju s kojim se sve problemima susreću stanovnici tih krajeva, od otežane i nekvalitetne opskrbe, do troškova života koji su znatno veći nego u drugim dijelovima Hrvatske.

´Predlažemo da se zaposlenicima u školstvu i zdravstvu u područjima od posebne državne skrbi plaće uvećaju za 30 do 50 posto kako bi se na taj način dobilo stručnjake, a time i temelje za sustavnu revitalizaciju tih krajeva u demografskom i gospodarskom pogledu´, ističe u današnjem priopćenju predsjednik Hrvatskoga školskog sindikata ´Preporod´ Vinko Filipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara