Zajednica nakladnika i knjižara o nastupu na sajmovima knjiga u Leipzigu i Mostaru

TEMA ovogodišnjega Sajma knjiga u Leipzigu bit će europski gradovi, a Hrvatska će se predstaviti sa osamdesetak izdanja naslova o svojim gradovima, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Zdenko Ljevak.

Raspolažemo prostorom od 60 četvornih metara i svojim namještajem, rekao je Ljevak i dodao kako Ministarstvo kulture potpomaže projekt sa 200 tisuća kuna, a grad Zagreb koji se ove godine prvi put uključio u sufinanciranje sa 60 tisuća kuna.

Zajednica nakladnika ove godine organizira i nastup na sajmu knjiga u Mostaru na kojem će nastupiti i 30 nakladnika iz Hrvatske, naglasio je Ljevak i dodao kako taj sajam traje od 30. ožujka do 4. travnja.

Hrvatsku će na Sajmu knjiga u Leipzigu osim nakladnika predstaviti i autori Eduard Popović, Stanko Andrić, Rujana Jeger, Ivana Sajko i Lidija Bajuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kriterij za odabir autora koji će predstavljati Hrvatsku na sajmu je različitost, određeno zanimanje za pisce i uklapanje u trendove, izjavio je urednik hrvatskoga Kataloga za Sajam knjiga u Leipzigu Srećko Lipovčan.

Osim književnih nastupa, književnica i pjevačica Lidija Bajuk održat će prvi dan sajma i koncert hrvatske etnoglazbe.

Sajam knjiga u Leipzigu održava se od 25. do 28. ožujka.

(Hina) xmk ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara