Zajednica povratnika očekuje odluku Vlade o obeštećivanju za presude o plaćanju najma u vrijeme progonstva

ZAJEDNICA povratnika Hrvatske (ZPH) očekuje da će Vlada na sjednici u četvrtak 26. lipnja donijeti potrebne odluke za obeštećivanje prognanika i povratnika koji su pravomoćno osuđeni na plaćanje najma za korištenje kuća i stanova u vrijeme progonstva, rečeno je na večerašnjoj sjednici Upravnog odbora osječkobaranjske podružnice ove udruge.

Zajednica istovremeno nastavlja pripreme za eventualni prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu, u slučaju da takve odluke u četvrtak ne bi bile donesene.

Predsjednik ZPH Josip Kompanović kazao je kako je danas dobio naznake da će Vlada u četvrtak donijeti očekivanu odluku, jer je zahtjev za rješavanjem toga pitanja proslijeđen je Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kompanović je rekao kako neslužbeno doznaje da će Vlada ovlastiti Državno odvjetništvo da u slučajevima pravomoćnih presuda u roku od 30 dana sklopi nagodbe s tužiteljima i tuženima u cilju njihova obeštećivanja.

"Ako Vlada donese takvu odluku razloga za prosvjed neće biti, a ako odluka ne bude donijeta trebamo se početi pripremati za prosvjed koji bi se održao tjedan dana nakon sjednice Vlade", rekao je Kompanović.

(Hina) ivuč jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara