Zajednica povratnika protiv predloženih izmjena Zakona o porezu na dohodak

ZAJEDNICA povratnika Hrvatske (ZPH) zatražila je danas od saborskih zastupnika da ne podrže vladin prijedlog po kojem bi se zaposlenima na područjima posebne državne skrbi ukinulo pravo na neoporezivi dio dohotka do 3.750 kuna.

Vlada to predlaže kroz izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak, a to bi povratnike dovelo u katastrofalan položaj, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik ZPH Josip Kompanović.

Naveo je da su zbog tih vladinih prijedloga sazvali izvanrednu sjednicu Predsjedništva zajednice.

Po tom novom prijedlogu, zaposlenici na područjima od posebne državne skrbi, kojih je oko 200 tisuća, od 1. siječnja iduće godine imali bi plaću manju od 200 do 1000 kuna mjesečno, rekao je Kompanović.

U nastojanju da taj vladin prijedlog ne prođe u Saboru, ZPH će lobirati saborske zastupnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kompanović je rekao da su do sada dobili potporu od klubova zastupnika HDZ-a, HSLS-a i DC-a.

Zajednica je podržala ´Apel za Vukovar´ Udruge ´Siniša Glavašević´ kojim se od Vlade traži da konačno počne s gospodarskom obnovom Vukovara.

Zajednica je zadovoljna s obnovom stanova i kuća, ali smatraju da se u obnovi gospodarstva još ništa nije učinilo. Više od polovice Vukovaraca je nezaposleno, ljudi nemaju od čega živjeti, ustvrdio je Kompanović.

ZPH je zatražila i da se zakonskom odredbom nadoknadi šteta Vukovarcima koji su bili zatočeni u četničkim logorima.

To je moralno pravo tih ljudi. Ako je Vlada donijela odluku o naknadi štete za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske vlasti, još prije je trebala donijeti odluku o naknadi štete ratnim zarobljenicima, smatraju u Zajednici povratnika Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara