Zaklada za razvoj civilnog društva objavila pet natječaja za novčane potpore

NACIONALNA zaklada za razvoj civilnoga društva danas je objavila prvi niz od pet natječaja za novčanu potporu projektima organizacija civilnoga društva i građanskim inicijativama, kao i dva poziva za suradnjom, vrijednih oko deset milijuna kuna.

Upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša-Matić je na konferenciji za novinare pozvala udruge, zaklade i neprofitne ustanove da se do 28. lipnja prijave na natječaj "Naš doprinos zajednici", putem kojega će se s po 15 tisuća kuna financirati stotinjak jednokratnih akcija kojima se razvija svijest o potrebi angažmana za opće dobro, razvoj zajednice, samopomoć i slično.

Natječajem "Zajedno je bolje", na koji se može prijaviti do 9. srpnja, potporama u iznosima do 100 tisuća kuna financiralo bi se 20 zajedničkih projekata udruga i jedinica lokalne samouprave koji potiču razvoj zajednice, a u cilju poboljšanja uvjeta življenja i rada u zajednici.

Potporama do 100 tisuća kuna financiralo bi se i 15 razvojnih programa poticanja socijalnog, neprofitnog poduzetništva i osnaživanja samozapošljavanja na područjima od posebne državne skrbi, otocima i brdsko-planinskim područjima. Na natječaj za ostvarenje tih potpora, pod nazivom "Od ideje do razvoja", treba se prijaviti do 9. srpnja.

U okviru natječaja "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva", na koji se također može prijaviti do 9. srpnja, potporama u iznosima do 80 tisuća kuna financirali bi se projekti i programi koji pridonose demokratizaciji društva i razvoju civilnog društva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban natječaj organiziran je za udruge kojima bi se sa 100 tisuća kuna financiralo sudjelovanje na međunarodnim skupovima, na kojima bi stjecale iskustva, znanja i vještine za razvoj nevladinog sektora. Rok prijave traje do isteka planiranog fonda za potpore, a zahtjev treba uputiti najmanje 30 dana prije odlaska na skup.

Zaklada je uputila i pozive na suradnju, i to na području provođenja edukacijskih modela namijenjenih suradnji neprofitnog, javnog i poslovnog sektora, poput edukacije volontera, voditelja projekata u udrugama, edukacije o lobiranju i zastupanju i drugo. Drugi poziv odnosi se na suradnju u provedbi istraživanja vezanih uz pozicioniranje i razvoj civilnog društva.

U Zakladi najavljuju da će do kraja lipnja raspisati još dva natječaja - za institucionalne potpore za razvoj i stabilizaciju organizacije te za programsko povezivanje organizacija civilnog društva, a do kraja rujna i natječaj u okviru CARDS pograma, za potpore na jačanju kapaciteta neprofitnih organizacija za pružanje usluga u socijalni skrbi, zdravstvu i izvaninstitucionalnoj naobrazbi.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara