Zaklada "Zlatko Crnić" objavila dobitnike stipendija za studente prava

Vijeće Zaklade "Zlatko Crnić" danas je objavilo dobitnike 21 stipendije te zaklade, od kojih su devet studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta, osam splitskog, a četiri riječkog Pravnog fakulteta.

Natječaju, jedanaestom po redu koji je raspisan prije dva mjeseca, pristupila su 34 kandidata - 20 sa zagrebačkog, sedam sa splitskog i šest s riječkog te jedan s osječkog Pravnog fakulteta, a uvjete iz natječaja (minimalni prosjek ocjena 4,0) ispunila su 32 kandidata.

Predsjednik Zakladnog vijeća Mladen Žuvela u današnjem je priopćenju objavio i dobitnike triju stipendija koje se dodjeljuju studentima poslijediplomskog studija iz građanskog, trgovačkog ili upravnog prava na pravnim fakultetima. Te su stipendije dobila dva postiplomanta iz Zagreba i jedan iz Splita, od osam kandidata koliko ih se prijavilo na natječaj.

Zaklada, koja nosi ime tragično preminula predsjednika Vrhovnog suda Zlatka Crnića, u više od deset godina kontinuiranog djelovanja dodijelila je gotovo 280 jednogodišnjih stipendija.

"Cijenimo da Zaklada ostvaruje svrhu svoga postojanja: pružanje potpore, novčane i druge pomoći studentima i postiplomantima, promicanje i podržavanje djelatnosti kojima se unapređuje pravnička struka i potiču težnje za vladavinom prava u Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Pravo na dodjelu stipendije imaju studenti druge, treće i četvrte godine pravnih fakulteta ako nisu stariji od 26 godina, ako nisu ponavljali godinu, osim iz opravdanih razloga i ako im je prosjek ocjena 4,0 ili viši. Osim uspjeha u studiranju vrjednuju se i znanstveno-stručni radovi i domaće i međunarodne stručne nagrade.

Uvjeti za postdiplomante su da nisu stariji od 35 godina, prosjek ocjena 3,5 ili viši na postdiplomskom studiju, dobro znanje bar jednoga svjetskog jezika, da sami plaćaju studij i dvije preporuke istaknutih pravnika.

Zaklada iz svojih sredstava dodjeljuje 15 stipendija, po jednu dodjeljuju Hrvatska odvjetnička komora i tri zagrebačka odvjetnička društva, a tri Croatia osiguranje.

Svečanost potpisivanja ugovora o stipendijama održat će se u Hrvatskom odvjetničkom domu u ponedjeljak, 15. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara