zaklada "Zlatko Crnić" raspisala natječaj za stipendiranje studenata prava

Zaklada "Zlatko Crnić" raspisala je natječaj za stipendiranje 22 studenta prava i tri postdiplomanta, izvijestio je danas predsjednik Zakladnog vijeća Mladen Žuvela.

Zaklada, koja nosi ime tragično preminula predsjednika Vrhovnog suda Zlatka Crnića, raspisala je 11. natječaj za studente i deveti za postdiplomante pravnih fakulteta. Zaklada je do sada dodijelila 250 stipendija.

Pravo na dodjelu stipendije imaju studenti druge, treće i četvrte godine pravnih fakulteta ako nisu stariji od 26 godina, ako nisu ponavljali godinu, osim iz opravdanih razloga i ako im je prosjek ocjena 4,0 ili viši. Osim uspjeha u studiranju vrjednuju se i znanstveno-stručni radovi i domaće i međunarodne stručne nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uvjeti za postdiplomante su da nisu stariji od 35 godina, prosjek ocjena 3,5 ili viši na postdiplomskom studiju, dobro znanje bar jednoga svjetskog jezika, da sami plaćaju studij i dvije preporuke istaknutih pravnika.

Zaklada iz svojih sredstava dodjeljuje 15 stipendija, po jednu dodjeljuju Hrvatska odvjetnička komora i tri zagrebačka odvjetnička društva, a tri Croatia osiguranje.

(Hina) ggrb so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara