Žalbeno vijeće Haškokg suda odbilo Šešeljevu žalbu, ponovljena odluka pretprocesnog vijeća

Žalbeno vijeće Haškokg suda odbilo Šešeljevu žalbu, ponovljena odluka pretprocesnog vijeća

ŽALBENO vijeće Haškog suda odlučilo je da se vođi srpskih radikala i haškom optuženiku Vojislavu Šešelju dokumenti mogu dostavljati u elektronskom obliku, na jeziku koji razumije, a ne kako je on sam zatražio na papiru, prenosi B92.

Vijeće je time odbacilo Šešeljevu žalbu "iz proceduralnih razloga", u kojoj je tražio da mu se, između ostalog, svi dokumenti dostavljaju na papiru i na srpskom jeziku, no ipak je dozvoljena mogućnost da novo pretprocesno vijeće u postupku protiv Šešelja samo odluči koji je najbolji način za pripremu suđenja, uključujući i mogućnost uvida optuženika u dokumente.

Šešelj, kojeg se tereti za počinjenje ratnih zločina nad nesrpskim stanovništvom na teritoriju Hrvatske, Vojvodine i BiH, u razdoblju između 1991. i 1993. godine, navedenu je žalbu podnio na prošlogodišnju odluku pretprocesnog vijeća da mu se dokumenti mogu dostavljati na računalnim diskovima i na jeziku koji razumije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj je naime inzistirao na tome da će dokumente primati samo na papiru i odbijao koristiti računalo jer se "boji da ga ne udari struja", piše B92.

Prvo suđenje Šešelju, koje je započelo 27. studenog prošle godine, poništeno je zbog Šešeljevih zahtjeva i odbijanja da se pojavi u sudnici. Termin novog suđenja još nije poznat, no ne očekuje se kako će započeti prije jeseni.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara