Zamjenica ministra kulture poslala brzojav sućuti obitelji Lljube Ivančića

U POVODU smrti akademika Ljube Ivančića, zamjenica ministra kulture Biserka Cvjetičanin poslala je brzojav sućut obitelji i prijateljima pokojnoga Ivančića.

Kao poznati hrvatski likovni modernist i pedagog, akademik Ljubo Ivančić ostavio je, unutar mediteranskog intimizma matičnog pejsaža i figure reducirane na egzistencijalni znak, vrlo osebujan i prepoznatljiv likovni rukopis u hrvatskom modernom slikarstvu 20. stoljeća, ističe u brzojavu sućuti Cvjetičanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njezinim riječima, sjeta i tjeskoba, mrak i mučnina, kao elementi egzistencijalističkog osjećaja svijeta moderne persone, pratili su bojom i potezom, kompozicijom i osakaćenom figurom velikog hrvatskog slikara u fazama njegova rada i povučenog života.

"Gubitak vrsnog modernista egzistencijalističke skepse uronjene u izvorni mediteranski tragizam i tradiciju, gubitak je i umjetnika i čovjeka koji je svojim slikarskim radom i pedagoškim nastojanjima izrazito zadužio hrvatski likovni modernizam druge polovice prošlog stoljeća. Obitelji, prijateljima pokojnog velikana i hrvatskoj javnosti izražavamo duboko i iskreno žaljenje", stoji u brzojavu sućuti zamjenice ministra kulture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara