Zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova u Saboru

Zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Mortez Sarmadi posjetio je u četvrtak Hrvatski sabor i razgovarao s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Kako je priopćeno, Sarmadi je ocijenio kako će posjet iranskog predsjednika Mohamada Hatamija Hrvatskoj, koji se očekuje početkom ožujka, pridonijeti daljnjem razvitku prijateljskih odnosa između dviju zemalja.

Sarmadi je sugovornike upoznao s iranskim nuklearnim programom, koji, kako je naglasio, nema vojni karakter već služi isključivo mirnodopskim svrhama, navodi se u priopćenju.

Prema priopćenju, Jandroković je iranskom gostu govorio o političkim ciljevima Hrvatske i naporima koje ulaže za ulazak u Europsku uniju i NATO.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o budućnosti Kosova, Jandroković je odgovorio da Hrvatska podupire rješenje koje će jamčiti zaštitu ljudskih i manjinskih prava, te mir i stabilnost.

Sarmadi i Jandroković podržali su na kraju razgovora potrebu za daljnjom parlamentarnom suradnjom Hrvatske i Irana, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xzt ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara