Zamjenik ministra rada odbacio optužbu da je prisvojio stan

ZAMJENIK ministra rada i socijalne skrbi Božo Žaja odbacio je danas optužbu Ernestine Novy Radović, predsjednice Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu skrb zagrebačke Gradske skupštine, da je prisvojio stan u kojemu živi, a vlasnicu smjestio u starački dom.

Žaja je na konferenciji za novinare rekao da živi u stanu za koji je prije 16 godina regularno obavljena zamjena stanarskog prava, što je potkrijepio potvrdom o zamjeni stana te pisanom izjavom tadašnje vlasnice stana, koja je sada korisnica zagrebačkog Doma umirovljenika Sveta Ana.

Žaja je najavio sudsku tužbu protiv Ernestine Novy Radović ocijenivši da joj je tu dezinformaciju netko podmetnuo.

Napad na sebe Žaja povezuje sa slučajem Doma umirovljenika Centar u kojemu je inspekcija Ministarstva rada i socijalne skrbi utvrdila nepravilnosti te podnijela kaznenu prijavu protiv ravnatelja zbog navodnog protuzakonitog prisvajanja novca umrlih korisnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žaja sumnja da se nepravilnosti u tome domu umirovljenika želi povezati s njime i pomoćnikom ministra rada Ninom Žganecom, pa je kategorički odbio sve eventualne optužbe da je bilo što protuzakonito učinio.

U slučaj oko navodnog korupcijskog lanca u staračkim domovima uključio se i USKOK, rečeno je na konferenciji.

Prema dopisu dostavljenom Ministarstvu rada, podijeljenom danas novinarima, USKOK je zaprimio tri predstavke koje se odnose na različite zloporabe odgovornih osoba u domovima za stare i nemoćne osobe na području Zagreba, kao i na postojanje korupcije oko smještaja osoba u te domove.

U sklopu toga nalazi se i predstavka o inspekcijskom nadzoru u Domu umirovljenika Centar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara