Zapadna Obala: Dva mrtva Palestinca i jedan Izraelac

IZRAELSKI vojnici ubili su u utorak dva Palestinca uključujući i osmogodišnjeg dječaka, a naoružani Palestinac ubio je jednog Izraelca na Zapadnoj obali u pojasu Gaze.

Dječaka su ustrijelili izraelski vojnici na koje je skupina djece bacala kamenje, rekli su palestinski bolnički službenici u gradu Qalqilya na Zapadnoj obali. Dodali su da je desetoro ostalih Palestinaca ozlijeđeno.

Izraelski vojni izvori navode da su vojnici u Qalqilyai otvorili vatru na tri Palestinca koji su na njih bacali zapaljive bombe.

Krvoproliće se dogodilo nakon što su Izraelske snage na Zapadnoj obali i pojasu Gaze ograničile slobodu kretanja Palestincima koji slave četverodnevni blagdan Kurban Bajram.

Izraelski dužnosnik rekao je da je Izrael zbog prijetnji napadima bio prisiljen poništiti stariju odluku kojom se Palestincima blagdana ublažavalo ograničenje kretanja.

Izraelca je ubio Palestinac u Betlehemu u blizini crkve Rođenja Isusova, rekli su svjedoci. Nakon toga Izraelci su počeli pretraživati palestinske kuće a uveli su i redarstveni sat.

Ranije u utorak Izraelci su ubili naoružanoga Palestinca također u pojasu Gaze, u blizini granice s Izraelom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara