Zapalila mu se guma na kamionu, gledajući gašenje srušio se i umro

VEČERAS oko 19 sati na autocesti između Kutine i Popovače smrtno je stradao vozač autocisterne iz Rijeke nakon što mu se u vožnji zapalila guma, doznaje se iz PU sisačko-moslavačke.

Prema neslužbenim informacijama on je pokušavao ugasiti požar, a kada su mu i vatrogasci stigli u pomoć, dok je promatrao gašenje požara samo se srušio i umro. Cisterna je prevozila mazut, no nije došlo do zapaljenja, niti do curenja tereta.

Do nesreće je došlo na 104. kilometru autoceste A3 Zagreb-Slavonski Brod, sjeverna traka, u smjeru Zagreba.

PU sisačko-moslavačka izvijestila je da je vozilo u vlasništvu prijevozničke tvrtke s područja Rijeke. Njime je upravljao 63-godišnji muškarac koji je u trenutku izbijanja požara vozilo zaustavio na zaustavnoj traci te izašao van, tako da u samom događaju nije zadobio nikakve ozljede.

Vozaču je, međutim, po izlasku iz vozila pozlilo te je u 19,30 sati preminuo.

Uzrok smrti bit će, kako također javljaju iz PU sisačko-moslavačke, utvrđen obdukcijom koja će se provesti 5. studenog, u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku. Drugih ozlijeđenih u događaju nije bilo. Požar na cisterni ugašen je od strane djelatnika JVP Kutina u 19,15 sati.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je došlo do požara uslijed puknuća gume na desnoj srednjoj osovini koja se uslijed pretjeranog zagrijavanja zapalila, nakon čega se požar proširio na ostale gorive dijelove na priključnom vozilu.

Očevidom je također utvrđeno da se u priključnom vozilu, odnosno cisterni, nisu prevozile opasne tvari. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici PP Kutina.

Promet je sjevernom kolničkom trakom u smjeru Zagreba u vremenu od 19.07 do 20,27 sati bio preusmjeren na ŽC Kutina-Popovača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara