Zaplijenjena veća količina droge na graničnom prijelazu Macelju

Zaplijenjena veća količina droge na graničnom prijelazu Macelju
NA GRANIČNOM prijelazu Macelju policija je u subotu, nakon nepunih mjesec dana, ponovno pronašla veće količine opojne droge 20.500 tableta amfetaminskog tipa ´ecstasy´ i oko 9,3 kilograma amfetamina u prahu, izvijestila je danas policija na konferenciji za novinare u PU krapinsko-zagorskoj u Zaboku.

Kako je konferenciji izvijestila glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić, u zadnjih mjesec i pol dana hrvatska je policija ukupno zaplijenila 86 tisuća tableta, 85 kilograma marihuane, 11,5 kilograma amfetamina u prahu, kilogram i pol kokaina, te u listopadu 19 kilograma heroina.

U subotu, 14. prosinca, u poslijepodnevnim satima na graničnom prijelazu Macelju kao operativno interesantno izuzeto je specijalno teretno vozilo za prijevoz vozila marke ´iveco´, hrvatskih oznaka, na kojem su se nalazila dva osobna automobila. ´Ivecom´ je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pristupilo se pregledu vozila uz pomoć službenog psa koji je reagirao na prisutnost opojnih droga. Kriminalistički službenici PU krapinsko-zagorske tijekom višesatne pretrage u tom su vozilu pronašli skriveni prostor u kojemu je bilo 20.500 tableta amfetaminskog tipa ´ecstasy´ i oko 9,3 kilograma amfetamina u prahu. Vozač je, uz kazenu prijavu zbog osnovane sumnje u zlouporabu opojnih droga, danas u 1,55 sati doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu gdje mu je određeno zadržavanje. Centralna kriminalistička vještačenja MUP-a RH utvrdit će točne količine i vrste oduzete opojne droge, sastaviti nalaz i mišljenje koje će biti dostavljeno nadležnom Državnom odvjetništvu.

Po do sada dostupnih saznanjima, vozila su dovezena iz Belgije. ´Procjenjujemo da je vrijednost oduzete droge na hrvatskom ilegalnom narkotržištu nešto veća od 2 milijuna kuna, rekao je voditelj Odsjeka kriminalističke policije PU krapinsko-zagorske Željko Sugnetić. Također se pretpostavlja da je oduzeta opojna droga bila namijenjena ilegalnom narkotržištu RH, ali ne isključuje se mogućnost da je dio bio namijenjen i tržištu susjednih zemalja, rekao je Sugnetić.

´Za sada ne raspolažemo saznanjima da bi posljednje zaplijene bile međusobno povezane jer nemamo podatak da je riječ o istom izvoru ili istom kupcu droge´, rekao je načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a Danko Dundović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara