Započeo Memorijal dvanaest redarstvenika

U spomen na dvanaestoricu pripadnika vinkovačke Specijalne policijske jedinice, ubijenih iz zasjede 2. svibnja 1991. u prijeratnu Borovu Selu a današnjem Borovu, od 29. travnja do 2. svibnja u Vukovarskosrijemskoj županiji održava se Memorijal dvanaest redarstvenika.

Uoči svečanosti otvorenja Memorijala brojna izaslanstva položila su jutros vijence podno spomen-obilježja u središtu Borova, na kojemu su uklesana imena dvanaestorice poginulih policajaca: Stipana Bošnjaka (1955.), Luke Crnkovića (1970.), Josipa Culeja (1966.), Mladena Ćatića (1971.), Janka Čovića (1965.), Zorana Grašića (1969.), Antuna Grbavca (1961.), Željka Hrale (1968.), Zdenka Perice (1965.), Marinka Petrušića (1966.), Mladena Šarića (1965.) i Ivice Vučića (1961.).

U spomen na njihovu pogibiju vijence podno spomen-obilježja položila su izaslanstva obitelji poginulih policajaca, MUP-a, Ministarstva branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara, HV-a, Kooridnacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske matice iseljenika, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, branitelja s Trpinjske ceste i slovenskih ratnih veterana.

Među nazočnima svečanosti polaganja vijenaca nalazili su se i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić te predstavnici srpske nacionalne manjine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Molitvu za stradale policajce molili su župnik iz Borova Naselja fra Ante Perković, vukovarski dekan Vladimir Delić i vinkovački dekan Tadija Pranjić.

U okviru Memorijala dvanaest redarstvenika od 29. travnja do 2. svibnja održat će se športska natjecanja u atletici, malom nogometu, streljaštvu i kuglanju.

Na dan pogibije policajaca, 2. svibnja, predviđen je obilazak grobnih mjesta stradalih policajaca, a u župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima bit će služena misa zadušnica.

(Hina) xzdra yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara