Zapošljavanje invalida: Vidović posjetio URIHO

MINISTAR rada i socijalne skrbi Davorko Vidović rekao je danas prilikom posjete Ustanovi za rehabilitaciju hendikepiranih osoba (URIHO) da se ta ustanova treba organizacijski restrukturirati u skladu s novim Zakonom o zapošljavanju invalidnih osoba.

Vidović je obećao URIHO-u i udrugama invalida da će kao saborski zastupnik biti glasnogovornik i zastupnik ljudi s posebnim potrebama dodavši kako je uvjeren da će nova Vlada nastaviti projekte za uključivanje invalidnih osoba u normalni život.

URIHO trenutno zapošljava 530 radnika, od kojih su gotovo 60 posto invalidne osobe, a Grad Zagreb, kao osnivač, u protekle je dvije godine u URIHO uložio 52 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vidović je podsjetio da je u godinu i pol dana, kako je Vlada krenula s aktivnim mjerama politike zapošljavanja, od 40.054 osobe zaposleno samo 129 invalida, što pokazuje da su tu nužne promjene.

Novi Zakon o zapošljavanju invalida kažnjavat će poslodavce koji neće zapošljavati invalide, a kroz porezne olakšice stimulirati one koji će ih zapošljavati, rekao je.

Predsjednica Sindikata invalida Hrvatske Iva Legradi rekla je da bi u mjere za zapošljavanje invalida trebalo uvrstiti plaćanje poslodavcu godine dana uvođenja invalida u posao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara