Zaprimljena 8.163 zahtjeva za upis djece u vrtić, slobodno 6.707 mjesta

PO PODACIMA Gradskog ureda za obrazovanje i šport grada Zagreba, za upis u redovite programe predškolskog odgoja za 2003./2004. godinu zaprimljena su do 30. svibnja 8.163 zahtjeva, a mogućnost upisa postoji za 6.707 djece.

Popis još nije konačan jer će do 30. lipnja upravna vijeća rješavati moguće primjedbe roditelja.

Ugovor s dječjim vrtićem roditelji primljene djece trebaju sklopiti od 1. do 15. srpnja.

Od ukupno 8.136 zahtjeva za upis u redovite programe zaprimljeno je 4.596 zahtjeva za jaslice i 3.567 zahtjeva za vrtić, izvijestio je danas Gradski ured za obrazovanje i šport.

Po propisanim kriterijima prioritetno su primljena djeca s prebivalištem na području Zagreba i to djeca žrtava i invalida Domovinskog rata, djeca zaposlenih roditelja, djeca samohranih zaposlenih roditelja, kao i djeca iz obitelji lošijeg socijalnog statusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na listama čekanja trenutačno je 1.456 djece, no u Uredu za obrazovanje podsjećaju da se svake godine broj djece na listama čekanja osjetno smanji do 15. srpnja, kada istječe rok u kojem roditelji trebaju sklopiti ugovor s dječjim vrtićem.

Najviše djece na listama čekanja imaju vrtići na području Dubrave, Novog Zagreba, Sesveta, Malešnice, Španskoga i Trešnjevke.

Roditelje, čija se djeca nalaze na listi čekanja, savjetuje se da djecu upišu u druge vrtiće, koji još imaju slobodnih mjesta.

Na području Novog Zagreba slobodnih mjesta još imaju vrtići Siget, Sopot, Zapruđe, na području Podsuseda i Vrapča vrtić Vrapče, na području Trešnjevke vrtići Bajka, Zvončić i Prečko, te većina vrtića na području Donjeg Grada, Gornjeg Grada - Medveščaka, Črnomerca, Maksimira, Peščenice i Trnja.

Ured za obrazovanje ujedno obavještava da je radi omogućavanja većeg obuhvata djece jaslične i mlađe vrtićke dobi u blizini mjesta stanovanja ponovno planiran organizirani prijevoz djece iz vrtića Jarun u obnovljenu staru školu u Rudešu, iz vrtića Malešnica u vrtić Vrapče, iz vrtića Špansko u vrtić Prečko i Bajka, iz vrtića Remetinec u vrtić Utrina, iz vrtića Leptir u vrtić Zrno, te iz vrtića Sesvete u vrtić Milana Sachsa.

U Uredu napominju da je za sva područja na kojima je velik broj djece na listama čekanja predviđena gradnja novih ili dogradnja postojećih objekata, a uz to traže se i privremena rješenja za veći obuhvat djece iznajmljivanjem i uređenjem novih prostora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara