Zaprimljeni nalazi dopunskog vještačenja u slučaju Bešlić

Zaprimljeni nalazi dopunskog vještačenja u slučaju Bešlić
GLASNOGOVORNICA Županijskog suda u Splitu Marica Ščepanović izjavila je danas da je sud zaprimio nalaze i mišljenja dopunskog vještačenja u kaznenom postupku protiv optuženika Ivana (39) i Pavla (46) Bulja, optuženih za silovanje i ubojstvo 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić u ožujku ove godine.

Po njezinim riječima, sud ne može dati detaljnije izvješće o nalazima dopunskog vještačenja, koje je dostavio zagrebački Medicinski fakultet, jer će se tražiti dodatna razjašnjenja vještaka na glavnoj raspravi.

Ščepanović je dodala da se optuženik Ivan Bulj žalio na rješenje Vijeća za mladež Županijskog suda u Splitu o izdvajanju iz spisa izjava koje su svjedoci i osumnjičenici dali tijekom obavijesnih razgovora u policiji, a koji se ne mogu na sudu koristiti kao dokaz. Riječ je o rješenju koje je Vijeće za mladež donijelo nakon prigovora optuženika na optužnicu, koja je podignuta 9. listopada ove godine. Žalba se nalazi na Vrhovnom sudu koji bi uskoro trebao donijeti o njoj odluku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica Buljeve tereti da su u noći 3. ožujka ove godine dogovorno, u cilju spolnog zadovoljavanja, maloljetnu Anđelu Bešlić na prijevaru ukrcali u automobil Ivana Bulja te ju odvezli na nepristupačni predio Vidovo kod Suhača gdje su joj skinuli odjeću i obavili snošaj. Zatim su joj neutvrđenim predmetom s više udaraca po glavi nanijeli smrtonosne ozljede. Tijelo Anđele Bešlić pronađeno je nakon jednomjesečne potrage 5. travnja, a rođaci Bulj od 10. travnja su u pritvoru.

Ščepanović je na kraju istaknula da će se, po primitku odluke Vrhovnog suda o žalbi optuženika Ivana Bulja, predmet rasporediti sucu Županijskog suda koji će zatim zakazati glavnu raspravu. S obzirom na to da je riječ o postupku u kojem je žrtva maloljetna osoba glavne rasprave bit će zatvorene za javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara