Žarko Laušević: Ne treba mi pomilovanje

Foto: Blic

"VIŠE od pomilovanja, želio bih da budem oslobođen pred sudom", poručio je Žarko Laušević preko svog odvjetnika Vladana Bojića, nakon što je do njega stigla informacija da ga je pomilovao Boris Tadić.

Predsjednik Srbije jučer je potpisao pomilovanje glumcu koji je pravomoćno osuđen na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva i ranjavanja mladića u Podgorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam osjetio olakšanje nakon odluke o pomilovanju. Osjećam se vrlo loše nakon dvadesetogodišnje agonije. Ova odluka nije promijenila ništa u nesreći koju osjećam zbog svega što se dogodilo", poručio je Laušević za Blic preko svog odvjetnika.

Odvjetnik Bojić tvrdi da Laušević od 2001. godine pokušava pravnim putem doći do oslobađajuće presude, ali ga u tome sprječavaju pravosudni organi Crne Gore. Bojić tvrdi da je Srbija tražila od Crne Gore kompletnu dokumentaciju o Lauševićevom slučaju.

"Odgovoreno je da, ako Srbija smatra da je kazna previsoka, može ga samo amnestirati, pomilovati ili uvjetno pustiti na slobodu", objašnjava Bojić pravnu pozadinu odluke o pomilovanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara