Zasjedalo povjerenstvo za Sporazum o pograničnom prometu

PRVA sjednica Stalnog mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu i suradnji održana je u petak u Zagrebu, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Sporazum, koji su ministri vanjskih poslova potpisali u Sarajevu 5. ožujka 2003. godine, stupio je na snagu danom potpisivanja. Njegova potpuna implementacija, odnosno uspostava pograničnog režima koji za oko 300.000 stanovnika samo s hrvatske strane graničnog područja širokog pet kilometara donosi niz olakšica, tek se očekuje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno, na sjednici je dogovoren način rada Povjerenstva, razmijenjene informacije o tijelima i institucijama dviju država nadležnim za provedbu Sporazuma u pojedinim područjima na koje se njegove odredbe odnose, osnovana Radna skupina za pogranični režim i izdavanje pograničnih dokumenata, a pripremljeno je i osnivanje drugih radnih skupina, primjerice za usklađivanje prometne infrastrukture i izgradnju graničnih prijelaza, za carinska i inspekcijska pitanja i sl.

Dogovoreno je da se od izdavanja pograničnih propusnica pogranični promet odvija na temelju važećih putnih isprava, sukladno Zajedničkoj izjavi ministara vanjskih poslova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara