zaštita Kaštelanskog zaljeva

U sklopu integralnog projekta zaštite Kaštelanskog zaljeva tijekom ove godine u rad će biti pušteni kanalizacijski sustav SplitSolin i vodoopskrbni sustav Splita, Solina, Kaštela i Trogira, najavio je danas na konferenciji za novinare izvršni direktor EkoKaštelanskog zaljeva Bogdan Ivančić.

Svi su glavni objekti kanalizacijskog sustava Split-Solin u završnoj fazi, a cijeli sustav, rekao je Ivančić, u probni će rad biti pušten u travnju. Također su pri kraju i radovi na vodoopskrbnom sustavu grada Splita, a u vodoopskrbu Solina, Kaštela i Trogira do sada je ugrađeno 20 kilometara cjevovoda. U tijeku je izgradnja posljednjih pet kilometara, a ti će radovi biti završeni u svibnju ove godine.

Krajem ove godine, rekao je Ivančić, počet će i gradnja prvih objekata iz kanalizacijskog sustava Kaštela-Trogir. Idejni je projekt za taj sustav završen, a prvi objekt koji će se koncem godine početi graditi bit će tri kilometra dugačak tunel.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivančić je istaknuo da će do početka ove turističke sezone u rad biti pušten novi cjevovod između Pantane i Trogira, kojim će se Trogiru i okolici osigurati dovoljne količine vode tijekom turističke sezone i tako izbjeći do sada uobičajene ljetne redukcije vode na tom području.

(Hina) xmerc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara