Zaštitar iz Hrvatske poginuo u Iraku

U NAPADU na njihov konvoj u zapadnom Bagdadu poginule su četiri osobe, među kojima je bio i Hrvat koji je radio za zaštitarsku tvrtku
Unity Resources Group, javljaju strane agencije.

"Konvoj Nacionalnog demokratskog instituta kojeg je štitila međunarodna zaštitarska kompanija napadnut je danas ujutro u bagdadu. Četvero ljudi je ubijeno, tri zaštitara i jedna Amerikanka, djelatnica NDI-a" - rekao je regionalni direktor NDI-a za Bliski istok Leslie Campbell dodajući kako su zasad samo dva tijela otkrivena.

Glasnogovornik zaštitarske tvrtke URG Michael Priddin kazao je za Australian Associated Press kako je tvrtka stacionirana u Sinagupuru, no njome se upravlja iz Dubaia. Mediji su tvrtku povezali s Australijom budući da u zemlji ima ured. Priddin nije mogao potvrditi detalje zasjede, no potvrdio je kako je bilo žrtava koje su radile za njihovu tvrtku.

Potvrde li se navodi stranih agencija, poginuli zaštitar bit će treća hrvatska žrtva u Iraku. Podsjetimo, u listopadu 2004. godine u napadu na konvoj poginuo je vozač kamiona Dalibor Burazović, a otprilike pet mjeseci kasnije poginuo je njegov kolega Ivan Pavković.

A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara