Zaštitari u štrajku diljem Hrvatske pa ne koriste tjelesnu snagu i vatreno oružje

ZAŠTITARI i čuvari danas oko 12 sati započeli su s drugom fazom bijelog štrajka kojim žele upozoriti na svoj položaj te kako bi utjecali na zaštitu i promicanje interesa zaštitara i čuvara u Hrvatskoj, priopćio je Republički sindikat radnika Hrvatske. Prva faza štrajka je započela još 20.lipnja, a u njoj sudjeluju zaštitari iz cijele Hrvatske i iz svih zaštitarskih tvrtki.

Za vrijeme ove faze štrajka zaštitari neće koristiti tjelesnu snagu, vatreno oružje, čuvarskog psa i ograničenje slobode kretanja, te neće raditi prekovremeno. Temeljito će pregledavati i provjeravati identitet osoba, predmete i vozila, a cijelo vrijeme će nositi bedž s natpisom "Zaštitar u štrajku RSRH".

Zaštitari su krenuli u drugu fazu štrajka zato što udruga zaštitarskih poslodavaca u sklopu Hrvatske udruge poslodavaca odugovlači s granskim kolektivnim ugovorom i opstruira njegovo zaključivanje. Razlog za štrajk je i protivljenje HUP-a protivi proširenju starog kolektivnog ugovora na sve zaštitarske poslodavce i radnike na području Hrvatske. Štrajkat će do zaključenja novog granskog kolektivnog ugovora ili proširenja starog kolektivnog ugovora.

D.M.
Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara