Zašto Hloverka nije vodila Otvoreno?

Ilustracija: HTV

UMJESTO Hloverke Novak Srzić, sinoćnju HTV-ovu emisiju Otvoreno vodila je Sandra Križanec. Krenula su nagađanjima o Hloverkinoj smjeni, a Indexov izvor tvrdi kako je Hloverka "maknuta" iz emisije nakon poziva predsjednice Programskog vijeća Nade Zgrabljić Rotar predsjedniku Uprave HRT-a Josipu Popovcu kojom je zatražila Hloverkinu hitnu smjenu. On ju je nakon toga, tvrdi naš izvor, obavijestio da više neće voditi Otvoreno.

No, Popovac u razgovoru za Index oštro demantira i poziv predsjednice i smjenu Hloverke. "Nije istina niti da me gospođa Zgrabljić Rotar nazvala, niti da je gospođa Hloverka smijenjena", rekao nam je kasno navečer Popovac.

Niti glasnogovornica HRT-a nije mogla potvrditi smjenu Hloverke. Dorotea Lazanin Jelenc rekla je za Index da je urednici i voditeljici Otvorenog jučer predvečer pozlilo, a kako je drugi voditelj te emisije Mislav Togonal izvan Zagreba, u Otvoreno je u zadnji čas "uletjela" Sandra Križanec. Što se doista danas događalo na HRT-u, je li Hloverka Novak Srzić smijenjena, je li joj pozililo, ili oboje, saznat ćemo u sljedećih nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT uslišio molbe udruga i kolega novinara?

Podsjećamo, brojne udruge, ali i kolege novinari, već duže vrijeme apeliraju na njezinu smjenu. Posljednji takav apel bilo je otvoreno pismo ogranka HND-a na HTV-u koje su potpisali predsjednica Elizabeta Gojan te članovi Sanja Mikleušević, Aleksandar Stanković, Maja Sever, Gabrijela Perišić, Robert Zuber, Krešimir Zubčić, Nikola Kristić i Damir Glavaš. Pismo je upućeno vijećnicima Programskog vijeća HRT-a, glavnom uredniku HTV-a Bruni Kovačeviću te v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Draženu Miočiću.

"S obzirom na učestale optužbe o korupciji na račun djelatnice HTV-a Hloverke Novak Srzić i s obzirom na njezin kontinuirano negativan imidž u javnosti, molimo vas da razmislite o mjeri kojom bi neko vrijeme gđa. Novak Srzić bila raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće, a ti radni zadaci ne bi uključivali pojavljivanje na ekranu", pisalo je, između ostaloga, u pismu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara