Zašto je sin tajkuna Žužića na sud doveden u lancima?

U VEZI s novinskim natpisima o postupku koji se vodi protiv Hrvoja Žužića optuženog da je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić te o načinu na koji je pritvorenik 7. studenog doveden na raspravu u Općinski sud u Karlovcu, sud je izdao priopćenje u kojem objašnjava zašto je tajkunov sin na ročište doveden u lancima.

"Sukladno odredbama Pravilnika o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje pritvora dolaskom pritvorenika pred sudnicu, prestaje primjena mjere sigurnosti vezivanja, osim ako time nije ugrožena sigurnost samog pritvorenika ili drugih osoba. Za vrijeme sudske rasprave, ovlaštena službena osoba, postupat će po naredbi suca glede mjere sigurnosti vezivanja u sudnici. Kako u konkretnom slučaju nije bila ugrožena sigurnost samog pritvorenika ili drugih osoba koje su se nalazile u sudnici sutkinja Elma Kaleb Mamić postupila je sukladno citiranoj odredbi čl. 82 st.3. Pravilnika te dolaskom pritvorenika u sudnicu naložila skidanje lisica sa ruku i nogu", stoji u priopćenju.

Sud ističe kako način na koji je Žužić doveden do sudnice te odveden iz nje u Zatvor u Zagreb nije u ingerenciji suda niti sutkinje koja vodi predmetni kazneni postupak, već Uprave zatvora u kojoj se pritvorenik nalazi.

J.Da.
Foto: Cropress.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara