Zašto se ministrica Kosor ne javlja na telefone?

MINISTRICA Jadranka Kosor koristi svaku priliku u javnosti da se pohvali kako je 24 sata na raspolaganju građanima. Novinarka "Novog lista" niti nakon sedmodnevnog biranja ministričinih telefonskih brojeva nije uspjela s njom porazgovarati, niti s nekom od njenih tajnica.

Namjera novinarke Bralić bila je provjeriti koliko truda i strpljenja treba jednom običnom građaninu da dođe do osobe iz vrha vlasti. Kao najpristupačnija učinila joj se Jadranka Kosor, koja je na početku mandata na HTV-u javno obznanila svoj broj telefona, a nedavno je pozvala žene da joj pišu ukoliko ih diskriminiraju poslodavci zbog prva na trogodišnji dopust. Ideja je bila da se s J. Kosor razgovara o izmišljenom problemu vezanom za porodiljni dopust.

Ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti iz Novog lista zvali su sedam dana, u prvih dana svakih pola sata a kasnije svakih sat vremena. Broj u ministarstvu 01/3657800 bio je zauzet ili se na njega nitko nije javljao. Operater na centrali je potvrdio da je to ministričin broj telefona, ali nije znao zašto se na njega nitko ne javlja. Na pitanje da li zna koji je broj ministričina mobitela, odgovorio je da ne zna i dodao da je trebalo zapisati kada ga je ministrica pročitala u emisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim navedenog broja, novinarka je ministricu tražila na još tri broja koja je pronašla na Internetu. Radi se o linijama za branitelje. Broj 01/3633900 je bio u kvaru, a na druga dva se nitko nije javljao.

Jadranka Kosor zna kako sladunjavim riječima smekšati srca građana, ponajviše branitelja. Isto tako, zna da s takvim nastupima u javnosti najviše pomaže sebi pobirući simpatije onih najugroženijh.

Svi oni koji imaju problema i koji su ozbiljno shvatili ministričinu pristupačnost, mogli bi se neugodno iznenaditi. A kako i ne bi kada ministrica stalno ističe svoju spremnost da pomogne. Ne tako davno pozirala je jednom tjedniku smiješeći se s tajnicama iz svog ureda, od kojih se jedna požalila da odjednom razgovara na dva telefona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara