Zastupnici Sabora, Skupštine Srbije i SCG o približavanju EU

Za članstvo u Europskoj uniji nužno je ispuniti sve političke uvjete koji su postavljeni, a najvažnija je potpuna suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, zajednička je ocjena predstavnika odbora za europske integracije Hrvatskog sabora i Skupštine Srbije i Crne Gore, koji su se sastali u petak u Beogradu, kako bi razmijenili iskustva u procesu približavanja Hrvatske i Srbije i Crne Gore Europskoj uniji.

Članovi parlamentarnih odbora istaknuli su važnost međuparlamentarne suradnje u procesu euroatlantskih integracija, a brojne regionalne inicijative i suradnja, kako je novinarima nakon sastanka rekao predsjednik hrvatskog Odbora Neven Mimica, "olakšavaju i ubrzavaju put ka Europskoj uniji".

Na sastanku je, kako je rečeno, istaknuta spremnost obiju država da pridonesu "integriranom upravljanju granicama", odnosno lakšem i jednostavnijem ispunjavanju svih graničnih formalnosti za promet ljudi i dobara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici hrvatskog Odbora za europske integracije sastali su se i s članovima istoimenog Odbora Skupštine Srbije. Kako je priopćeno iz srbijanskog parlamenta, na sastanku je istaknuta nužnost šire regionalne suradnje, u kojoj će parlamenti imati veću ulogu.

(Hina) xttag ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara