Zastupnički klub demokršćana protiv ulaska Bugarske i Rumunjske 2007.

Zastupnici njemačke Unije CDU/CSU u Europskom parlamentu traže odgodu ulaska Bugarske i Rumunjske u Europsku uniju početkom 2007. te se zalažu za ulazak početkom 2009. zajedno s Hrvatskom, priopćio je u utorak glavni tajnik zastupničkog kluba njemačkih demokršćana u europarlamentu Werner Langen. L

Prema priopćenju objavljenom na internet stranici toga zastupničkog kluba, Langen (Kršćansko demokratska unija CDU) smatra da posebice Rumunjska pokazuje "značajne deficite" kada je u pitanju ispunjavanje kopenhagenških kriterija. On stoga smatra da bi bilo "politički mudro" Rumunjskoj i Bugarskoj ostaviti još vremena za postizanje standarda te je preporučio ulazak Rumunjske i Bugarske u EU zajedno s Hrvatskom početkom 2009. godine.

Langen je naglasio da Unija CDU/CSU "nema ništa" protiv ulaska Rumunjske, Bugarske i Hrvatske u Europsku uniju, ali da se pritom ne smije popuštati kada su u pitanja europski kriteriji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvo mišljenje potvrđuje i zastupnik Unije CDU/CSU u Europskom parlamentu Markus Ferber, koji se također u posebnom priopćenju usprotivio ulasku Bugarske i Rumunjske u EU početkom 2007. On je u utorak, dan uoči izjašnjavanja Europskog parlamenta o datumu ulaska ovih dviju zemlja, zaključio da Bugarska i Rumunjska, posebice na polju borbe protiv kriminala i korupcije te na području zaštite okoliša, još moraju napraviti velike korake.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara