Zatražena istraga protiv Slavka Sakomana

IZ VLADE je od Državnog odvjetništva i policije zatražena istraga protiv bivšega predsjednika Vladine komisije za borbu protiv zloporabe droga Slavka Sakomana zbog sumnje da je zlorabio novac za borbu protiv ovisnosti, izjavio je danas visoki Vladin izvor koji je želio ostati anoniman.

Državnom odvjetništvu i policiji predana je sva dokumentacija o radu Vladine komisije na čijem je čelu do 2000. godine bio Sakoman.

Vladin izvor tvrdi kako postoji osnovana sumnja da je Sakoman novac namijenjen suzbijanju zloporabe droga koristio u privatne svrhe, za plaćanje vlastitih predavanja i tiskanje svojih knjiga.

Novi sustav borbe protiv droga još je u nastajanju, ali će Vladino povjerenstvo za suzbijanje opojnih droga inzistirati na financijskom nadzoru nad svakom potrošenom kunom, koji će obavljati Državni zavod za reviziju.

"Problem droga još uvijek nije u društvu dovoljno prepoznat, pa će Povjerenstvo i u ovoj godini ustrajati na boljoj organizaciji potrebnih službi, edukaciji stručnjaka i prevenciji ovisnosti", ističe Vladin izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je nedavno prihvatila uredbu o ustroju odjela za droge u Carinskoj upravi, a ovih je dana raspisan natječaj za osobu koja bi u Ministarstvu prosvjete i športa bila zadužena za koordinaciju aktivnosti škola protiv zloporabe droga.

Sakoman: Nenamjenski nisam potrošio ni jednu kunu

Bivši predsjednik Vladine komisije za borbu protiv zloporabe droge Slavko Sakoman ustvrdio je da nenamjenski nije potrošio ni jednu kunu.

"Ni ja niti članovi komisije nismo imali izvršne ovlasti, već su novac za programe, na prijedlog komisije, odobravali za to zaduženi potpredsjednici Vlade za društvene djelatnosti - Ivica Kostović, Ljerka Mintas-Hodak i Željka Antunović", izjavio je Sakoman Hini.

Sakoman, koji je bio predsjednikom komisije od 1995. do 2000. godine, odbacio je optužbu da su od novca namijenjenog borbi protiv droge plaćana njegova predavanja i tiskanje knjige.

Ističe da je njegovu knjigu "Društvo bez droge", u kojoj se nalazi Nacionalna strategija za suzbijanje droga, tiskao Institut za društvena pitanja "Ivo Pilar".

To je vrijedna knjiga za koju je šteta što je država nije otkupila, smatra Sakoman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara