Zatraženo novo proširenje istrage u akciji Indeks

Zatraženo novo proširenje istrage u akciji Indeks

NOVI osumnjičenik u akciji Index, 19-godišnji student, razlog je zbog kojeg je Uskok zatražio njezino novo proširenje. Proširenje je istrage vezano je za prodekana zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti Dragana Badanjka i dvojice osumnjičenih posrednika, za koje se sumnja kako su spomenutog studenta upisali na fakultet za iznos od 1500 eura.

Djaković je o dogovoru sa novookrivljenim studentom obavijestio Budora, koji je potom razgovarao s prodekanom Badanjakom te je odlučeno kako će 19-godišnjeg studenta upisati bez polaganja prijemnog ispita.

Badanjak, koji vodi poslovanje Fakulteta prometnih znanosti te posrednici Mladen Budor i Josip Djaković, već se nalaze pod istragom, a o zahtjevu Uskoka za proširenjem istrage odlučit će se nakon što se saslušaju sva četvorica osumnjičenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badanjaka se do sada ga se teretilo da je za upis četvero studenata primio i podijelio 7.000 eura i to isključivo posredstvom Budora. On je nakon mjesec dana, prošli tjedan pušten iz pritvora.

Na zagrebačkom Županijskom sudu vode se tri zasebne istrage protiv 70-ak profesora sa fakulteta Ekonomije i Prometa, zajedno sa studentima i posrednicima.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara