Zatrpani rudari u Zapadnoj Virginiji bili pomireni sa sudbinom

RODBINA Martina Tollera Jr., 51-godišnjeg rudara koji je zajedno sa svojih 11 kolega stradao u rudniku Sago u američkoj saveznoj državi Zapadnoj Virginiji, javnosti je dostavila bilježnicu s njegovom posljednjom porukom.

"Recite svima da ću ih vidjeti na drugoj strani. Nije bilo loše. Samo sam otišao na počinak. Sve vas volim."

Ta poruka, potpisana s inicijalima "JR", samo jedna od mnogih koje su spasioci bili pronašli među tijelima zatrpanih rudara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Randy Toller, nećak poginulog rudara, tvrdi da mu je stric, koji je u rudniku bio radio 33 godine, bio previše iskusan da bi imao ikakvih iluzija o svojim šansama za preživljavanje. On, isto kao i njegovi kolege koji su se, u skladu s postupkom predviđenim za eksplozije u rudniku, bili zabarikadirali u posebnom odjeljku kako bi imali zraka, znao da spasitelji neće doći na vrijeme, te je u svojim posljednjim trenucima rodbini i prijateljima nastojao pružiti utjehu.

Za Randala McCloya, 27-godišnjeg rudara koji je jedini iz Tollerove skupine preživio zatrpavanje, liječnici tvrde da je u komi te da je zbog dehidracije i nedostatka zraka najvjerojatnije pretrpio oštećenje mozga.

D.A

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara