Zatrpavanje Ustavnog suda: Poljoprivrednici skupili 16 tisuća potpisa protiv harača

Zatrpavanje Ustavnog suda: Poljoprivrednici skupili 16 tisuća potpisa protiv harača

Tekst: I.Kri.
Foto: Neja Markičević (Cropix)

ČELNICI Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije i vodoprivrede Hrvatske predali su na Ustavni sud 16 tisuća potpisa članova koji traže ocjene ustavnosti harača.

Predsjednik toga sindikata Josip Pavić izjavio je kako očekuju da će skupiti još 3000 potpisa. Dio radnika iz toga sindikata prima plaću manju od 3000 kuna pa ne moraju podnositi zahtjeve za ocjenu ustavnosti, dok predsjednik sindikata tvrdi kako su sakupljeni potpisi snažna poruka Vladi da radnici ne mogu trpjeti namete na plaću.

Vlada poručuje kako im harač treba za isplatu mirovina i plaća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i kako će radnici, ukoliko njihove sadašnje akcije ne uspiju, svoju pravdu potražiti na ulici u prosvjedima. Od države su zatražili i smanjenje državnih rashoda te racionalizaciju javne potrošnje.

U ponedjeljak je sa telefonske sjednice Vlade poslano očitovanje o Prijedlogu pokretanja postupka ocjene ustavnosti zakona o kriznom porezu u kojem je stajalo kako su prijedlozi za ocjenu ustavnosti zakona neosnovani. Vlada tvrdi da im harač treba kako bi mogli redovito isplaćivati mirovine, plaće i socijalna davanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara