ZATVARA SE URED VISOKOG POVJERENIŠTVA UN ZA LJUDSKA PRAVA

Ured Visokog povjereništva UNa za ljudska prava u Hrvatskoj zatvorit će se do kraja ove godine nakon devet godina rada, najavio je u petak voditelj Ureda Juan Pablo Ordonez.

´Razlozi za zatvaranje su financijske naravi i zbog toga ne možemo nastaviti misiju´, izjavio je Ordonez na oproštajnoj svečanosti u sjedištu Ureda u Zagrebu.

Ocijenio je da je stanje ljudskih prava u Hrvatskoj poboljšano u posljednjih nekoliko godina, ali je dodao kako je ono daleko od savršenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djelatnost Ureda nastavit će Centar za ljudska prava, neovisna institucija koja će pružati potporu Vladi i nevladinim organizacijama u daljnjem unapređivanju ljudskih prava u Hrvatskoj.

Centrom bi trebao koordinirati izvršni direktor Hrvatskog helsinškog odbora Tin Gazivoda.

Ordonez je u oproštajnom govoru naglasio da je Hrvatska još uvijek u tranzicijskom procesu u kojem tek treba učvrstiti demokratska načela. ´U Hrvatskoj ljudska prava trebaju biti zaštićena od diskriminacije po bilo kojoj osnovi, a treba snažnije poraditi i na pomirenju´, rekao je Ordonez dodavši da to uključuje i privođenje pravdi osoba koje su počinile ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara