Zatvorena birališta u Iraku, u zemlji ubijeno najmanje 36 ljudi

Zatvorena birališta u Iraku, u zemlji ubijeno najmanje 36 ljudi
BIRALIŠTA na iračkim parlamentarnim izborima zatvorena su u nedjelju u 15.00 sati po srednjoeuropskom vremenu u čitavoj zemlji, osim za birače koji su još bili na biralištu čekajući da svoj glasački listić ubace u kutiju, priopćio je član iračkog izbornog povjerenstva, a istodobno je ministarstvo unutarnjih poslova objavilo da je na izborni dan u Iraku ubijeno najmanje 36 ljudi.

"Birališta se neće zatvoriti sve dok ne glasuju ljudi koji još čekaju u redu", kazao je Farud Ayar. Izborno povjerenstvo je ranije priopćilo da je odaziv tri sata prije zatvaranja birališta bio iznenađujuće visokih 72 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dan održavanja općih izbora u Iraku, u nedjelju, ubijeno je 36 osoba, među kojima 30 civila i 6 policajaca, a 96 osoba (83 civila i 13 policajaca) ranjeno je u napadima diljem Iraka, prema podacima ministarstva unutarnjih poslova.

Ti podaci ne uključuje samoubojice, kojih je barem dvoje poginulo u samoubilačkim napadima u Bagdadu.

"Uhićeno je 29 sumnjivaca. Riječ je o 26 Iračana i tri Egipćanina", kazao je dužnosnik ministarstva. Ministar unutarnjih poslova Falah al-Nakib izjavio je da su napadi koji su se u nedjelju dogodili u zemlji minimalni naspram onoga što su njegove službe očekivale.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara