ZATVORENA BIRALIŠTA U KAZAHSTANU

Zatvorena su posljednja biračka mjesta u Kazahstanu gdje su u nedjelju održani parlamentarni izbori na kojima se, prema ocjeni promatrača, ne očekuju promjene, već pobjeda stranaka bliskih predsjedniku Nursultanu Nazarbajevu.

Rane prognoze pokazuju pobjedu Nazarbajevljeve stranke Otan i stranke Asar njegove kćeri.

Na malom uzorku pregledanih listića ustanovljeno je da je Otan dobio 43 posto glasova, Asar 18 posto a vodeća oporbena stranka Ak Zhol nešto ispod 17 posto.

Na izbore je pozvano 8,5 milijuna upisanih birača (od 15 milijuna stanovnika) koji su trebali izabrati 77 zastupnika u parlamentu. Izborno povjerenstvo izvijestilo je da je do 13 sati po lokalnom vremenu glasovalo četrdeset posto upisanih birača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori se odvijaju na otvoren i transparentan način, a naša zemlja razvija se na temeljima socijalnog mira i stabilnosti", rekao je predsjednik Nazarbajev po izlasku s biračkog mjesta u glavnome gradu Astani.

Stanovnici Kazahstana ne dijele njegovo mišljenje. "Glasujemo jer je to naša građanska dužnost, ali ne gajimo ni najmanju nadu da će se nešto poboljšati u svakodnevnom životu", rekla je novinaru France Pressea 65-godišnja Kazahstanka po izlasku s birališta.

(Hina) xmh ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara