Zatvorena sjednica vlade: Imenovanja

IVICA PANČIĆ, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, imenovan je predsjednikom po položaju Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, priopćio je vladin Ured za informiranje s današnje zatvorene sjednice Vlade.

Članovima toga upravnog odbora imenovani su Christian Panjol Tuflija, Petar Lovrić, Đuro Dečak, Tomislav Merčep i Ivan Posilović. Predstavnik radnog tijela Hrvatskoga sabora imenovat će se naknadno.

Kandidatima za izbor suca Europskog suda za ljudska prava predloženi su prof.dr.sc Vesna Crnić Grotić, prof.dr.sc Petar Novoselec i prof.dr.sc Nina Vajić.

Filip Vučak razriješen je dužnosti zamjenika predsjednice Stalne mješovite komisije za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o pograničnom prometu i suradnji, a na tu je dužnost imenovana Davorka Sarić.

Dužnosti članova Kulturnog vijeća za film i kinematografiju razriješeni su Lukas Nola, na osobni zahtjev, te Joško Jerončić, Nada Gačešić Livaković i Petar Krelja, zbog isteka mandata. Na njihova su mjesta imenovani Olinka Vištica, Joško Jerončić, Zlatko Bourek i Zvonimir Jurić.

Dužnosti članova Kulturnog vijeća za glazbu razriješeni su na osobni zahtjev Mladen Tarbuk, Frano Parać, Vera Pavasović, a zbog isteka mandata dr.sc. Nikša Gligo, Antun Tomislav Šaban, Darko Kolar i Paolo Sfeci. Na ta su mjesta imenovani dr.sc. Nikša Gligo, Jana Haluza, Mladen Janjanin, Goran Končar, Antun Tomislav Šaban, dr.sc. Ivo Josipović i Mirna Žagar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dužnosti članova Kulturnog vijeća za scenske umjetnosti na osobni zahtjev razriješeni su dr.sc. Vedran Zuppa, Željka Udovičić, a zbog isteka mandata Joško Juvančić, Helena Buljan i Zlatko Sviben. Na ta su mjesta imenovani Helena Buljan, Nenad Šegvić, Joško Juvančić, Milan Frenštacki Živković i Miran Hajoš.

Dužnosti članova Kulturnog vijeća za likovne umjetnosti razriješeni su na osobni zahtjev Igor Zidić, a zbog isteka mandata Darko Glavan, Mirjana Vodopija, Robert Pauletta, a na ta su mjesta imenovani Božo Majstorović, Damir Sokić, Mirjana Vodopija i Robert Pauletta. Dužnosti članova Kulturnog vijeća za arhitekturu i urbanizam razriješeni su zbog isteka mandata mr.sc. Mario Beusan, Željko Kovačić i dr.sc. Tonko Maroević, a na ta su mjesta imenovani mr.sc. Mario Beusan, prof.dr.sc. Ivan Crnković i mr.sc. Saša Randi.

Dužnosti članova Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo razriješeni su zbog isteka mandata dr.sc. Tonko Maroević, dr.sc. Velimir Visković i Maria Šegota Novak, a na ta su mjesta imenovani dr.sc. Tonko Maroević, dr.sc. Velimir Visković i Višnjica Bošnjak.

Dužnosti članova Kulturnog vijeća za medijsku kulturu zbog isteka mandata razriješeni su dr.sc. Tomislav Sabljak, Robert Perišić i Giga Gračan, a na ta su mjesta imenovani dr.sc. Tomislav Sabljak, Robert Perišić i Teodor Celakoski.

(Hina) pp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara