Zatvorene ceste prema Dalmaciji i Rijeci za kamione s prikolicama, kolnici mokri i skliski

Zatvorene ceste prema Dalmaciji i Rijeci za kamione s prikolicama, kolnici mokri i skliski

Foto: Hina

ZA KAMIONE s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo-Maslenica, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te dionice državnih cesta: DC1 GP Macelj-Karlovac-Slunj-Knin i DC3 Karlovac-Zdihovo-Rijeka. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama  te na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pojedinim cestama, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, za zimskih uvjeta mogu biti isključena i ostala vozila prema odluci policijske uprave, odnosno policijske postaje prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).
Povodom blagdana Sveta tri kralja večeras do 23 sata zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.
Trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara