Zatvoreni zoološki vrtovi u Tajlandu

VELIK broj ptica različitih vrsta uginuo je iz nepoznatog razloga u Tajlandu, gdje hara epidemija ptičje gripe, što je zoološke vrtove u toj zemlji nagnalo da za javnost zatvore svoje volijere.

Zatvorena je najveća volijera u Tajlandu, u središnjoj pokrajini Chainat - jedna od onih u kojima je bolest službeno potvrđena - kao i volijere u pet javnih zooloških vrtova u toj zemlji.

"Vlasti u pokrajini zatražile su da se volijera zatvori jer strahuju od širenja zaraze", izjavio je djelatnik uprave zoološkog vrta u Chainatu, dodajući da su ptice uginule početkom mjeseca iz još neutvrđenih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U pokrajini Suphan Buri koju je epidemija ptičje gripe najviše pogodila, uginuli su rijetki primjerci srebrnog fazana, dok su na mnogim mjestima, pa i u kanalima u Bangkoku pronađeni kosturi ptica selica i močvarica.

Stručnjaci misle da su grabljivice koje se zalijeću na peradarske farme odgovorne za širenje ptičje gripe u Aziji, gdje je, prema službenim podacima, zaraženo osam zemalja.

Ptičja je gripa desetkovala i glasovite tajlandske borbene pijetlove, a i nerasvijetljena smrt golubova u jednom parku u Bangkoku izazvala je zabrinutost.

Čini se da je noj zasad pošteđen. Popularni talijanski restoran u Bangkoku uvrstio je u svoj jelovnik nojeve odreske kao zamjenu za piletinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara