zatvorske kazne varaždinskim dilerima

Na Županijskom sudu u Čakovcu danas je objavljena presuda kojom se zbog posjedovanja droge na kaznu zatvora od tri godine osuđuje Robert Kemiveš (23), strojarski tehničar iz Varaždina, a na skupnu kaznu od 28 mjeseci zatvora Andrej Uroić (30), elektrotehničar iz Varaždina.

Sudsko se vijeće priklonilo navodima optužbe da je Robert Kemiveš 23. prosinca prošle godine nabavio, radi daljnje preprodaje, osam kilograma marihuane po cijeni 325 eura za kilogram, na način da je s Uroićem unaprijed dogovorio da će njemu prepustiti tri kilograma, ali po cijeni od 425 eura.

Nakon što su od dobavljača preuzeli marihuanu, Kemiveš je u šumi između Pušćine i Gornjeg Rašćana u kanti zakopao šest kilograma marihuane, od čega je kilogram bio od drugookrivljenog Uroića, budući da u njegovu kantu nije stalo više od jednog kilograma.

Sudsko vijeće nije povjerovalo Uroićevoj izjavi da nije unaprijed platio drogu, odnosno da njemu pripada samo jedan kilogram, niti se pak bavilo iskazom Roberta Kemiveša koji je rekao da je u toj šumi već u rujnu prošle godine imao zakopana tri kilograma marihuane koju je preprodao.

Oni su suglasno izjavili da se u maloprodaji za 100 grama marihuane može dobiti između 500 i 600 kuna.

Dio Uroićeve zatvorske kazne odnosi se i na činjenicu da je trećeokrivljenom, varaždinskom studentu Vedranu Makaju (20), darovao 3,5 grama marihuane.

Za posjedovanje te količine droge Makaj je dobio tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana.

Sva su trojica dužna platiti paušalni trošak od po 500 kuna. Kemiveš i Uroić pak moraju solidarno platiti trošak vještačenja u iznosu od 9800 kuna.

Sva zaplijenjenja droga bit će uništena u Centru za kriminalistička vještačenja ´Ivan Vučetić´ u Zagrebu .

Današnjom presudom Kemiveš i Uroić pušteni su iz pritvora u kojem su se nalazili od 25., odnosno 26., prosinca prošle godine, a to će im vrijeme biti uračunato u zatvorsku kaznu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara