Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije ostaje bez licence

Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije ostaje bez licence

ZAVODU za javno zdravstvo Karlovačke županije danas će se oduzeti licenca. Kada bude završen nadzor u Hrvatskim vodama, tada će kompletan predmet biti proslijeđen Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje, izjavio je Mladen Pavić, glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, javlja Radio Mrežnica.

U srijedu je dr. Boško Milanković, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, zatražio demantij i ispriku zbog Pavićeve izjave da je "završenim nadzorom pronađen niz nepravilnosti te da će državno odvjetništvo pokrenuti postupak protiv odgovornih".

Pavić je poručio da nikakvoga demantija i isprike neće biti, već da će Zavod ostati bez licence.

"Ono što je Ministarstvo u upravnom nadzoru utvrdilo, nedvojbeno ide u prilog činjenici da će se laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo oduzeti licenca, a potpisivanje rješenja kojim se oduzima licenca", kako je rekao glasnogovornik, bit će danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koje je u srijedu poslao medijima Milanković, zajedno s voditeljicama Službe za ekologiju i Odsjeka za otpadne vode, stoji kako su oni (Zavod, op.a.) nalaze dostavljali Pivovari, koja je prema vodopravnoj dozvoli morala o tome obavijestiti Hrvatske vode, a oni Državnu upravu za vode.

Milanković je odbacio tvrdnje da je Zavod o prekoračenjima morao izvijestiti nadležne institucije, te ustvrdio da su zakazale dvije institucije koje su "mogle zatvoriti pivovaru". Milanković nije želio reći koje su to institucije, no Gordana Saftić decidirano je rekla: Hrvatske vode i Državna uprava za vode.

Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara