Završen 18. susret puhačkih orkestara, prvo mjesto orkestru iz Šibenika

Puhački orkestar "Šibenska narodna glazba" osvojio je prvo mjesto na 18. susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji je danas završio u Novom Vinodolskom.

U natjecanju, što ga je organizirao Hrvatski sabor kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, nastupila su 24 orkestra, po 12 u A i B kategoriji, s tisuću sudionika.

Susret i natjecanje puhačkih orkestara Hrvatske protekli su u znaku obljetnica hrvatskih skladatelja, i to 90. godišnjice smrti Ivana plemenitog Zajca, 80. obljetnice rođenja Josipa Jankovića i 70. obljetnice Blagoja Berse.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji pobjednik, Puhački orkestar "Šibenska narodna glazba" utemeljen je godine 1848. ulaskom Gradske glazbe u sastav Narodne garde grada Šibenika. U dugoj povijesti svojih nastupa sudjelovao je na 24 međunarodna festivala glazbe i folklora u 12 europskih zemalja, te u snimanju četiriju igranih filmova. Orkestar pod ravnanjem Damira Marušića na 18. susretu i natjecanju hrvatskih puhačkih orkestara izveo je "Scherzo" Tomislava Uhlika i "Rhapsody in Blue" Georgea Gershwina.

(Hina) xfder yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara