Završen razmještaj palestinskih policajaca na jugu pojasa Gaze

RAZMJEŠTAJ oko 2.000 palestinskih policajaca na jugu pojasa Gaze završio je u petak ujutro bez incidenata, potvrdio je šef pogranične službe general Mohammad Rajab.

Palestinski policajci zauzeli su položaje na nekoliko kontrolnih točaka te su počeli s patrolama u južnom dijelu pojasa Gaze obilazeći naselja Deir el-Balah, Khan Younes i Rafah, rekao je Rajab. "Naša je misija spriječiti nasilje i napade", istaknuo je, pojasnivši kako su palestinske snage razmještene duž egipatske granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I izraelska vojska nastavit će s kontrolom granične linije kako bi se spriječila doprema oružja iz smjera Egipta tunelima što su ih navodno napravili Palestinci. U skladu s odredbom predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa, nakon dogovora o razdoblju mira što ga je zaključio s predstavnicima radikalnih organizacija, među kojima je i Hamas, prošli je tjedan i u sjevernom dijelu pojasa Gaze razmješteno oko 2.000 pripadnika palestinskih snaga sigurnosti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara