Završen sastanak pododbora RH i EK za unutrašnje tržište

DA BI usklađivanje hrvatskog zakonodavstva s europskim standardima bilo učinkovitije i brže, bitno je nastaviti razgovore stručnjaka iz Hrvatske s europskim kolegama iz službi Europske komisije, zaključeno je u petak na sastanku dviju strana.

Kako je priopćeno iz Ministarstva europskih integracija prvi sastanak pododbora Privremenog odbora za unutrašnje tržište RH i EK održan je u četvrtak i petak u Zagrebu.

Sastanku je predsjedala pomoćnica ministra za europske integracije za pravne prilagodbe Tamare Obradović.

Ministarstvo je priopćilo da se na sastanku raspravljalo o usklađivanju hrvatskog zakonodavstva prema područjima acquis communautaire (pravne stečevine) koji se odnosi na unutarnje tržište EU: tržišno natjecanje, javne nabave zaštite potrošača, standardizacija i mjeriteljstvo, zaštita intelektualnog i industrijskog vlasništva, zaštita podataka, pravo trgovačkih društava i računovodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska je iznijela dosadašnji napredak u usklađivanju zakonodavstva po spomenutim područjima.

Dvije su se strane suglasile da je ključno nastaviti stručne razgovore između predstavnika relevantnih tijela državne uprave RH i službi Europske komisije, kako bi proces usklađivanja zakonodavstva tekao što učinkovitije i brže, priopćeno je.

U tom će se smislu i izvan rada Pododbora za unutarnje tržište idućih nekoliko mjeseci organizirati tehnički sastanci predstavnika RH i službi EK, na kojima će se razgovarati o konkretnim oblicima tehničke i stručne potpore procesu usklađivanja.

Predstavnicima Europske komisije ukratko je predstavljen i Nacionalni program pridruživanja RH EU - za 2003. godinu. Oni su pohvalili izradu takva sveobuhvatnog dokumenta, kojim se dokazuje predanost RH učinkovitom tijeku procesu europskih integracija, priopćilo je Ministarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara