ZAVRŠEN SASTANAK POVJERENSTVA O KRŠKOM

Slovenska strana će do idućeg sastanka hrvatskoslovenskog povjerenstva za NE Krško odgovoriti na hrvatski zahtjev o plaćanju 56,3 milijuna dolara za neisporučenu struju iz Krškog u vrijeme između srpnja 2002. i travnja 2003. godine, obznanio je u četvrtak navečer hrvatski ministar gospodarstva Ljubo Jurčić. L

Sastanak hrvatsko-slovenskog povjerenstva za NE Krško, na kojemu je pored Jurčića bio i slovenski ministar okoliša i prostora Janez Kopač, završen je u četvrtak navečer u Krškom nakon četiri sata rasprave. Dogovoreno je da će na sljedećem sastanku slovenska strana odgovoriti na hrvatski zahtjev o plaćanju 56,3 milijuna dolara za neisporučenu struju.

Što se tiče konačnog financijskog obračuna Nuklearke prema Prilogu 3. međudržavnog ugovora o Krškom, zbog potpuno različitih stajališta, hrvatska će strana pokrenuti arbitražni postupak, a arbitražu stručnjaka prihvatit će obje strane, dodao je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jurčić je rekao da je na sastanku pregledana dokumentacija o rješenju pitanja otpada i razgradnje nuklearke, te da je sa zadovoljstvom konstatirano da taj program teče po planu. Obznanio je također da su imenovani novi članovi stručnog savjeta za program razgradnje Nuklearke.

Pod točkom razno, rekao je Jurčić, govorilo se u usklađivanju remonta u Nuklearki, u skladu s energetskim potrebama obiju država.

Odgovarajući na pitanja novinara, ne oteže li slovenska strana s pitanjem arbitraže za neisporučenu struju, Jurčić je rekao da to nije točno, i da arbitraža i u tom slučaju ostaje realna opcija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara